מיזם חברתי שנולד באנגליה, צובר תאוצה בישראל ויוצר קהילות חדשות וחיבורים באמצעות סריגה
בישראל מאות קבוצות ומעגלי סריגה בהן מתקבצים סורגות וסורגים לשם ההנאה והתועלת שבסריגה משותפת מונחה. 'סורגות קהילה' הוא מיזם חברתי המעודד את מעגלי הסריגה לקחת צעד נוסף למען הקהילה.
הרוח החיה מאחורי אימוצה של הרשת העולמית 'knit for peace' ובשמה המקומי 'סורגים קהילה' הוא אביב וסרמן, יזם חברתי עורך דין ועד לאחרונה סגן ראש העיר לוד, איש של חיבורים בין צעירים ומבוגרים, יהודים וערבים, דתיים וחילונים, אנשים עם מוגבלות ושאינם ועוד.
בעידן הטכנולוגי של היום כשהתקשורת הבינאישית נשענת ברובה על אמצעים טכנולוגים, מרגש להתוודע למיזם, החובק כ-200 קבוצות מכל רחבי הארץ, ויוצר קהילות בין-דוריות בתוך הישובים השונים באמצעות מלאכה בת מאות אלפי שנים.
כל קבוצה מחליטה לאן להעביר את תוצריה, אם לנזקקים, או כתרומה אוניברסלית לאוכלוסיה מסוימת כמו כלל התינוקות ביישוב, חיילים או במקרים אחרים באמצעות ביצוע פרויקט של סריגה אורבנית בה מחפים באמצעות סריגה ספסלים, שולחנות ועצים במקום נבחר בישוב.
לסריגה עוד ערכים מוספים – מבוגרים ירוויחו מהפעילות הסדרת מחזור הדם, עיכוב דמנציה והפחתת כאבים כרוניים, ואילו ילדים וצעירים יחוו שיפור הקשב והריכוז, הפחתת חרדה ודכאון, העלאת הערך והביטוי העצמי ושיפור תחושת המסוגלות.
במזכרת בתיה למשל, מה שהחל כתרומה של שטיחים וכריות שנסרגו על ידי גמלאיות מהיישוב לכפר השיקומי 'רטורנו' המטפל בבני נוער המכורים לסמים אלכוהול והימורים, הפך עם הזמן לסריגה משותפת של הנשים עם הנערות והנערים.
הפרויקט מבוסס על משאבים קיימים, מבני ציבור ומתנדבים וההוצאה היחידה, היא החוטים, המסרגות וגלויות התודה הממותגות.
האם קימת קבוצה בראשון או נס ציונה ואיך אפשר להצטרף?
מוזמנת לפנות אל דף הפייסבוק של המיזם שקישור שלו מופיע בסוף הפוסט
האם יש קבוצה בבאר שבע?
מוזמנת לפנות אל דף הפייסבוק של המיזם שקישור שלו מופיע בסוף הפוסט
שלום רב.
שמי לילך ואני אשמח להצטרף למיזם המקסים הזה.
אני אשמח לעבוד עם כל אוכלוסיה, אבל אני מוגבלת בזמנים. מורה למלאכות יד בשעות היום.
עם מי אני יכולה ליצור קשר על מנת להצטרף?
בברכה, לילך.
תודה לילך
את מוזמנת לפנות אל דף הפייסבוק של המיזם שקישור שלו מופיע בסוף הפוסט