הרקמה בחברה הפלסטינית היא מלאכה שעברה מדור לדור, מאם לבת ושימרה מסורת רבת שנים. הרקמה שרקמו הנשים על השמלות טומנות בחובה מידע רב וסממנים המעידים על הלובשת, מוצאה, מעמדה החברתי ומצבה המשפחתי. בעבודת האוצרות 'יער של שמלות' במסגרת לימודי מוזיאולוגיה ואוצרות, חוקרת נרג'ס עתאמנה מכפר קרע שבוואדי ערה מגוון שמלות פלסטיניות חגיגיות ויוצאות דופן, בעלות ערך היסטורי חשוב, והמהוות סמל מובהק של זהות מקומית. רקמת השמלות הפלסטיניות מגוונת מאוד, לכל אזור יש שיטת רקמה ומוטיבים המייחדים אותו, כשהמכנה המשותף הוא שהשמלה הרקומה הכפרית מתייחסת לעבודת הכפיים של הנשים החקלאיות העובדות את האדמה. מוטיבים רקומים כפריחת עצי תפוז מבטאים את אותו הקשר. העובדה שנשים הן אלה שרקמו ויצרו את בגדיהן בעצמן מאוד חשובה, מפני שהן בחרו אילו אמירות יביע לבושן וכך הגדירו את זהותן. ברקמת שמלה לבנה לדוגמא מאזור יפו המתוארכת משנת 1920 רקומים ברקמת צלבים מוטיבים של עצי ברוש המקיפים פרחי התפוז, כפי שהיו הפרדסים באזור יפו מוקפים ברושים.
השמלות שנרקמו בין השנים 1850-1950, מייצגות את סגנון הלבוש באזורי המגורים העיקריים בהם התגוררה האוכלוסייה הפלסטינית. הבסיס לרקמה היתה השמלה הערבית המסורתית ה-'ת'וב', שהיא פריט לבוש מסורתי בסיסי וחשוב ביותר עבור האישה הפלסטינית. ה'ת'וב' היה לרוב עשוי פשתן או כותנה בצבע טבעי, כחול אינדיגו או שחור. האריגים הכהים שימשו ללבוש היומיומי, ואילו לשמלות החגיגיות השתמשו באריגים יקרים וצבעוניים. השמלה רחבה, ארוכה ובעלת גזרה ישרה המכסה את הגוף והרגליים ומהודקת למותניים בחגורה.
בנוסף למוטיבים הרקומים, ניתנה משמעות גדולה לגוון החוט. אישה נשואה טרייה לבשה שמלה רקומה בגווני יין, אישה שהתאלמנה לבשה שמלה שחורה רקומה בגווני כחול או ירוק.
התערוכה נמצאת עדיין בשלב האוצרות וטרם הוצגה לקהל הרחב. אוסף השמלות הוא באדיבותה של הגברת וודאד קעואר- אישה פלסטינית, במקור מבית לחם, המתגוררת כיום בירדן. קעואר הקדישה את חייה לבניית אוסף המורכב ברובו מפריטים נדירים מאוד: שמלות, כיסויי ראש, תיקים ותכשיטים מאזורים שונים בפלסטין.