אין קולקציה המחשיבה את עצמה שאינה משלבת רקמה. מלתחות האופנה והאבזור המשלים לבית, מציעים שלל רחב של רקמות הנראות ברוב המקרים ככאלו שנעשו בעבודת יד. הרקמה מוסיפה רובד משמעותי לפריט ובעיקר קושרת אותו באופן אסוציאטיבי לפריט שנעשה בעבודת יד.
קישוט מצע בד באמצעות חוטים צבעוניים ותכי רקמה (תך = תפר) היא מלאכה עתיקה שראשיתה בימי האדם הקדמון. מלאכת הרקמה מוזכרת במקורות ועדויות פיזיות של רקמות עתיקות נמצאו במצרים העתיקה, יוון, סוריה, סין וארצות נוספות. מלאכת הרקמה הכוללת מעל 400 תכים שונים מתבססת על ידע שעבר במשפחה במשך אלפי דורות ומהווה סממן אתני המבדיל ומזוהה עם תרבויות שונות. בשונה ממלאכות מסורתיות אחרות שנשתמרו, הרקמה אינה ממלאת צורך ממשי אלא נועדה לקישוט הבד בדומה לאיור. טקסטיל מעוטר ברקמה היה במשך דורות מתנה רבת ערך שניתנה לציון ארועים מכוננים כמו לידה ונישואין ולהבדיל רקמת תכריכים.
מלאכת יד מסורתית זו רלוונטית מתמיד גם היום ואף זוכה לתחייה של ממש תוך מתן הרחבה והעברה של הרקמה מן הטקסטיל לחומרים נוספים. רקמה על פלסטיק, עץ, נייר, עור בטון זהב וכסף, קרמיקה, שקיות נילון ואינספור חומרים נוספים היא מהטרנדים הבולטים בכל תחומי העיצוב.
במגרש האמנותי רקמה משולבת ביצירות אמנות מודרניות רבות כמו לדוגמא בתערוכה "חתול רחוב" של האמן פריד אבו שקרה הרוקם רקמה פלסטינית מסורתית על גבי רישומים ותחריטים המתארים מטוסים בשמי העמק.
בישראל של קום המדינה רקמה מסורתית ובעיקר תימנית הייתה מרכיב בולט בניסיון לנסח אופנה ישראלית מקורית המשלבת מלאכות יד מסורתיות אותן הביאו עמם העולים ושולבו בקולקציות הטקסטיל והאביזרים של בתי אופנה חלוציים כמו 'משכית' בניצוחה של רות דיין ו'רקמה' של רוז'י בן יוסף.
בעידן הטכנולוגי את מלאכת היד תפסו מכונות רקמה, המדמות את רקמת היד האנושית וכיום ניתן בעזרת מכונות רקמה ממוחשבת לייצר מגוון עצום של סוגי רקמות בצבעוניות כמעט אינסופית ובשלל טכניקות.