מפגש היכרות לפני ומאחורי הקלעים עם האדריכלית ומעצבת הפנים חגית וסטשניידר
סטודיו WESTSCHNEIDER מטפל בתכנון אדריכלי עם התמקדות בעיצוב פנים למגזר העסקי והפרטי. בסטודיו מושם דגש על צרכיו של הלקוח במבנה הכולל של החלל, עם התייחסות מרבית לחיבור בין החוץ לפנים. בנוסף ניתנת תשומת לב מיוחדת לתנועת האדם במרחב המתוכנן, תוך מציאת פיתרון פשוט, מדוייק ומעשי לכל צורך.
שם: חגית וסטשניידר
מקצוע: אדריכלית ומעצבת פנים
הפרויקט הראשון שלך:
הפרוייקט הראשון שלי היה תכנון ביתן לתערוכה עבור חברת מכשירי חשמל גדולה, ולאחר הצלחתו ליוויתי אותם במשך מספר שנים בתכנון תערוכות החברה וגם בתכנון אולמות התצוגה שלהם. היה כיף ומאתגר במיוחד.
הפרויקט שהכי היית רוצה לעצב:
יש לי הרבה חלומות. לאחרונה אני חולמת לעצב בית מלון קטן או חלל משרדים לחברה בתחילת דרכה, בהם אוכל לתכנן קו עיצובי ברור שיספר את סיפורם. אני אוהבת פרויקטים שמאפשרים חופש תכנון ותעוזה יצירתית.
מה מעורר בך השראה?
השראה מגיעה אלי מהמון תחומים. בין אם מצפייה בסרט טוב, תערוכה או הרצאה מעניינת ואפילו מסתם שיחה מעשירה ומרתקת עם אנשים. כל דבר יכול לגרום לרעיון לצוץ ולהשתרבב בתכנון נכון ובהברקה יצירתית תוך כדי עבודה.
אילו אדריכלים או דמויות משמעותיות אחרות, השפיעו עליך במהלך הקריירה?
אבא שלי. הוא איש עסקים חריף וחד מחשבה שהתווה את דרך ההצלחה בחוכמה ואני מגלה במהלך השנים שדרך ההתנהלות שלו משמעותית עבורי. אני אוהבת לעקוב אחרי אדריכלים ומעצבים שאינם נוהרים אחרי טרנדים, שרואים בעבודות שלהם שפה שהיא רק שלהם, כמו למשל, 'נוימן חיינר אדריכלים'. לדעתי הסגנון העיצובי של פרויקט נוצר ע"י שיח פתוח עם הלקוח תוך התחשבות בצרכיו וחלומותיו.
האם יש מעצב טקסטיל שאת מוצאת ששווה לעקוב אחריו?
יוקיו מישיבה- מעצב טקסטיל יפני שכיום מעצב אופנת גברים. אני אוהבת את הפונקציונליות שלו. הוא מעצב בשפה פונקציונלית ולא מתחשב רק ב'יפה לא יפה'
כשמדובר בהלבשת הבית מהו האלמנט שלדעתך כדאי להשקיע בו את מירב התקציב?
שטיחים ווילונות. הם יוצרים מסגרת לכל התכנון. יוצרים פינות. חשוב לי לתכנן לאנשים שחיים בבית שלא צריך כל הזמן לישר ולארגן. שטיח ווילונות נמצאים ברקע ועושים תחושה אסופה, מחממת נעימה ומסודרת.
על מה את שמה דגש בבחירת וילונות?
אני לא אשים וילונות שהם מאוד דומיננטיים. אני חושבת שזה מעמיס. חשוב לי השילוב במערך הכולל. אני משתמשת הרבה בווילונות בהירים לבנים ואפרפרים חצי שקופים שרואים לא רואים דרכם. אני אוהבת שכן מרגישים ורואים את החוץ אבל שיש טישטוש קטן. שהאור יכנס אבל לא ממש יראו כל מה שקורה בפנים. אני כמעט לא משתמשת בווילונות אטומים אלא אם כן יש ממש דרישה לזה, ואז אנחנו תולים בדרך כלל את הוילונות בשתי שכבות, שכבה שהיא מאפילה ומעליה בד אוורירי יותר.
וילונות במטבח?
אני מתחבטת בסוגיה מידי פעם בפרויקטים. יש מקומות שזה ממש נדרש למשל כשרוצים להסתיר את הפרופיל של החלון ואז, כמובן, אתכנן וילון רומי ישר לא דומיננטי מדי מבד עמיד שמתאים לתנאי המטבח.
איזו משמעות יש למצעים בהלבשת הבית?
כמו לווילונות. חשוב להשקיע בסט או שניים לחדר כי בסופו של דבר אנחנו לא כל הזמן מסדרים את הבית לעילא וכשיש סט יפה מספיקה מתיחה של השמיכה והחדר נראה אחרת. גם כאן לא הייתי בוחרת בסט מאוד דומיננטי אלא אם כן זה הפריט שאנחנו רוצים להבליט. כיף שיש מצעים נעימים שמשתלבים בחלל. הבחירה כמובן מאוד תלויה בעיצוב החדר המתוכנן. כשיש חדר שהוא ריק, מצעים דומיננטיים יהוו אלמנט צבעוני בעל נוכחות. נטיית הלב שלי בדרך כלל היא מצעים בצבעים רגועים. חשוב לזכור שלמצעים נוכחות מאוד בולטת בחדר מאחר ויש להם שטח פנים גדול.
הפינה שאת הכי אוהבת בבית שלך
יש שתיים. המטבח שהוא שונה ממטבחים אחרים שהיו לנו. התכנון שלו פותח את כל החלל הציבורי והוא מאוד נוח. הוא הלב של הבית. אנחנו כל הזמן יושבים במטבח. הפינה שניה זו הגינה. אומנם היא עוד בשלבי פיתוח אבל השיחים עכשיו פורחים וזה ממש משמח.
השלב האהוב עליך בתכנון וביצוע פרויקט
שלב תכנון הסקיצות ואח"כ גם שלב הבניה הראשונית כשהסקיצה מתחילה לקרום עור וגידים. הסקיצות הוא שלב של משחק כמו פאזל שצריך להרכיב אותו, ובו עליך להתייחס לכל הפרמטרים שהלקוחות אוהבים, רוצים, צריכים ודורשים ממך. מה יכול, מה נכון, מה מתאים -כמו תשבץ. אני אוהבת שזה משתנה מפרויקט לפרויקט ואף פעם לא דומה אחד לשני. בכל פעם צריך ליצור משהו אחר מפני שאנשים הם שונים. בדירות או בתים בפרויקט קבלני, למשל, התכניות על פניו זהות אבל עיצוב הפנים של כל חלל בבית / דירה הוא אחר מפני שהלקוח הוא אחר ומגיע עם חלומות אחרים.
לקוח שריגש אותך
אנשים טובים עם חדווה לעשייה שלהם מרגשים אותי. לקוחות שלוקחים את תהליך התכנון והעיצוב כחוויה לכל אורח הדרך. תכננתי לאחרונה בית לזוג מקסים: הוא מאוד מודרני והיא מאוד כפרית, כל אחד משך לכיוון אחר אך תהליך התכנון איתם היה כל כך מהנה כי הצלחנו באמצעות פתיחות והכוונה כנה ליצור חיבור מושלם בין העולמות שלהם ע"י תכנון פונקציונלי ונכון עבורם וכמובן בשילוב גוונים וחומרים שדיברו לשניהם. והתוצאות נראות לעין.
פרחוני או חלק?
חלק
מודרני או כפרי?
אני לא יודעת, הטעם שלי משתנה כל הזמן. העיצוב בבית שלי אקלקטי.
בירה או יין?
יין
הצבע האהוב עליך?
שחור
סיפורי פרויקטים
הצצה לשני פרויקטים שעיצבה חגית וסטשניידר בהם נעשה שימוש בטקסטיל וטפט מבית אורית טראוב.
צילום: גלית דויטש
דופלקס בפרויקט תמ"א 38 בתל אביב
משפחה בת 5 נפשות שהגיעה מאנגליה. האישה ידעה בדיוק מה היא רוצה וביקשה בית פונקציונלי ונוח שיגדל עם הילדים. דופלקס מרווח בבניין ששופץ במסגרת תמ"א 38 ונוספו לו 2 קומות. הדירה שנמכרה על- פי תכנית מכר מסוימת נהפכה על פיה על- ידי תכנון מדויק והותאמה כמו חליפה ללקוחות, היתה התמודדות עם מגבלות רבות בתכנון כגון, מיקום גרם מדרגות ששונה, שינוי פונקציונלי של חללים למרות שלא ניתן היה לשנות את חזיתות הבניין וכד'.
ללקוחה היה חשוב שלכל חפץ בבית יימצא המקום המתאים עבורו, התכנון היה מאוד מושכל ומדויק וענה על כל ציפיותיהם. לדוגמא בחדר ההורים נדרשה חזית ארון נקייה וישרה שלא תורגש בחלל ותכיל אחסון רב, כך תוכננה אחת הדלתות כדלת המובילה לחדר הרחצה שלהם.
בחירת הטקסטיל בפרויקט הייתה סולידית עם נוכחות עדינה. בחירה של בסיס רגוע בגוונים מונוכרומטיים עדינים ללא תעוזה של צבע.
דירה ברעננה
זוג מבוגר שגר בצפון הארץ ביקש לשפץ דירה שתשרת אותו כשהם באים לבקר את ביתם הגרה בעיר. הם קנו דירה בבניין ששופץ במסגרת תמ"א 38 ובה הם מתגוררים יומיים בשבוע. גם כאן עיקר המהפך היה בחלק התכנוני עם דגש על פונקציונליות ונוחות. הטקסטיל העדין משלים את העיצוב ומחמם את החלל.